מטה, מפורטות חלק מהפעולות השונות שהתנועה שלנו עשתה. בנוסף לפעולות הללו, נפגשנו עם חברי כנסת, בכירים במשרדים ממשלתיים, והרמנו שלל אירועי מיצגים ברחבי הארץ.
הגשנו עתירה לבג"צ נגד ממשלת ישראל, על חוסר הפעולה מול משבר האקלים. העתירה מבקשת לחייב את הממשלה להעלות את יעד הפחתת פליטות גזי החממה למינימום הנדרש כדי להבטיח לנו חיים נורמליים - 43% הפחתה עד 2030, ולבנות תכנית אופרטיבית ומתוקצבת לעמידה ביעד. על העתירה חתומים 23 בני נוער ו-10 בני הגיל השלישי שמייצגים את מי שנפגעים הכי הרבה מהמשבר כאן בארץ. אנחנו מצפים מבית המשפט להגן עלינו, אחרי שממשלת ישראל כשלה בתחום במשך עשורים.
כחלק מפרויקט מיוחד של מגזין "לאשה" - "הן העתיד שלנו: נשים מובילות מסמנות נערות מבטיחות", בחרה מיקי חיימוביץ' באחת מפעילות המחאה
ירדן, פעילה במחאה כותבת:
אתמול התקיימה ההפגנה הארצית של מחאת הנוער למען האקלים בחיפה.
שמחתי לראות מאות בני ובנות נוער מכל הארץ שנסעו עד לחיפה על חשבון יום לימודים, כי איכפת להם מהחיים שלהם, ובאו כדי להילחם עליהם. צעדנו כדי להבהיר לממשלה, ולכל מי שראו אותנו צועדים שמשבר האקלים לא נעלם - לא תחת הפיכה משטרית, לא תחת איומים ביטחוניים, לא תחת יוקר המחייה ולא בשום מצב. כל עוד לא נתמודד איתו, והממשלה לא תקדם צעדים לטיפול בבעיה, משבר האקלים כאן והוא פוגע.
אנחנו דורשים מהממשלה לחוקק חוק אקלים שאפתני ומחייב, להמשיך לקדם את התכנית לחינוך אקלימי, ולעצור את הפרוייקטים הפוסיליים שהיא מקדמת (צינור הגז איסטמד, הסכם קצא"א, חיפושי הגז החדשים ועוד!!).
נמשיך לפעול עד שיובטח לנו עתיד בטוח במדינה!
אתמול (ראשון) אמורה הייתה להתקיים ישיבת ועדת השרים לענייני חקיקה, בה ידונו על אישור חוק אקלים. הנוסח האחרון שפורסם כלל יעד מביש ואומלל של 30% הפחתת פליטות עד 2030- בניגוד לכל היגיון מדעי ואפילו בניגוד לההסכמים הקולאצינים עצמם שקבעו שיש להפחית פליטות 50% עד 2030.
אך לבסוף אפילו ליעדים האלו משרד האוצר והאנרגיה התנגדו, ולכן זה ירד מסדר היום.
שי, בת 14, פעילה במחאת הנוער למען האקלים מירושלים אומרת: ״אנחנו עכשיו בהפגנה מול ישיבת הממשלה. לא הגיוני שהחוק אפילו לא עלה לוועדה כפי שהיה אמור להיות בסדר היום. המשמעות של החוק הזה יקבע אם המדינה תיערך למשבר ואם אני בשנים הבאות אוכל לצאת מהבית וללכת ברחוב ולטייל גם בחודשי הקיץ, או אם נהיה שוב במצב חירום עולמי ולא נוכל לחיות בשלום בשל זיהום האוויר, והקצנת אירועי האקלים. זו הפגנת חובה כדי שיהיה לנו חיים בטוחים.״
השנה היא השנה הראשונה בה ניתן היה להשתמש בתשואות הקרן לאזרחי ישראל. משרד האוצר הציע שלא להשתמש בכספי הקרן לטובת קידום אנרגיה מתחדשת ומחקר ופיתוח בתחום. נציגת המחאה הגיעה לדיון כדי להביע התנגדות לכך, ולהשמיע את רול הנוער בדיון.
הפגנו בדרישה ממשרד האנרגיה לחוקק חוק אקלים שפתני, לעצור את קידוחי הגז ולהעלות את יעדי האנרגיה המתחדשת הלאומיים!
ההפגנה קרתה במוקדים: רחובות, תל אביב, חיפה, זכרון יעקב וירושלים
קצא״א היא חברת נפט ודלקים מזהמים, היא מפעילה קו צינור נפט מאילת לאשקלון - ואחראית על זיהום אוויר חמור, החמרה של משבר האקלים, וסיכון של שוניות האלמוגים באילת - משוניות האלמוגים חשובות בעולם! על הפעילות של קצא"א יש חיסיון, מה שאומר שאף אחת לא יכולה לדעת מה קורה בקצא"א והפיקוח על הפעילות שלהם אפסי. ביום שני הקרוב, ייתקים דיון בכנסת שיכריע האם להאריך את החיסיון *לעוד 5 שנים!
ההפגנה נערכה בשיתוף עם ארגוני סביבה נוספים. בכנס השתתפו נציגים של הרבה חברות מזהמות, וגם השרה להגנת הסביבה. השרה יצאה אלינו המפגינים, והבטיחה להיפגש איתנו
היו פגישות עם ח"כים נוספים במהלך השנה, אך יו"ר ועדת החינוך הוא חבר כנסת בעל השפעה רבה על התכנית לחינוך אקלימי!
השנה חדשה מזכירה לנו שנשארו שנים מועטות כדי לעצור את משבר האקלים.
לכן, ביום רביעי האחרון נשכבנו בכניסה לקניון רחובות והעמדנו פני מתים, כדי לעורר את הא.נשים למצב החירום.
מחאת הנוער למען האקלים מזמינה אותך לעשות חשבון נפש, ולחשוב מה את.ה עומד.ת לעשות בשנה הקרובה למען העתיד שלך והחיים של מי שסובלים מההשלכות של המשבר כבר היום.
אנחנו יודעים שקשה להתמודד עם המציאות של משבר האקלים אבל יש תקווה ואפשר לשפר את המצב.
הצטרף.י למהפכה!📢
התקיים מצעד האקלים 2022!🔥
כ-15,000 א.נשים מכל המגזרים והגילים ובעיקר נוער (!) הגיעו למצעד.
15,000 א.נשים יצאו לרחובות, צעדו ביחד, צעקו ביחד, והתאחדו בדרישה מהממשלה לטפל באיום הכי גדול על האנושות ועל חיינו - משבר האקלים.
אנחנו נמשיך להילחם עד שמקבלי.ות ההחלטות יבינו שאנחנו כאן, אנחנו לא נסכים שיפקירו את העתיד שלנו!
היה מטורף, תודה רבה לכל מי שהגיעו ונתראה בשנה הבאה!💪🔥
פרסום המדד הירוק לקראת הבחירות לכנסת ה-25 מסביר אילו מפלגות פעלו הכי הרבה למען הסביבה בשנים האחרונות לפי הצעות החוק, שאילתות שהעלו חברי הכנסת מאותה מפלגה ופרמטרים נוספים. למדד נחשפו עשרות אלפי אנשים.
בפאנל השתתפו שישה מועמדים מכל הקשת הפוליטית. הפאנל הופק בשיתוף עם אירגוני סביבה נוספים, והונחה יחד עם לי ירון, כתבת האקלים של עיתון "הארץ". באולם נכחו 200 צופים ועוד אלפים שצפו באופן דיגיטלי. בפאנל מועמדים מ-7 מפלגות מכל הקשת הפוליטית נשאלו שאלות שונות לפי פעילות המפלגה שלהם בעבר. במהלך הפאנל עלו נושאים הקשורים למאבק במשבר האקלים והגנת הסביבה. הפאנל היה מעניין, ועזר להעלות את משבר האקלים לסדר היום הפוליטי, לקראת הבחירות
בערב התפרצנו לכנס הצגת הרשימה של יש עתיד.
המפלגה מקדמת קידוחי גז, עיקרה את חוק האקלים מהדברים החשובים וקידמה את התעשייה המזהמת בחיפה
אנחנו לא ניתן להם להמשיך לפעול כך, ולכן התפרצנו לנאום ראש הממשלה, ודרשנו להפסיק לקדם את קידוחי הגז והנפט, ולפעול נגד המשבר האקלימי-אקולוגי!
תייגו את ראש הממשלה יאיר לפיד בתגובות שיראה כמה משבר האקלים חשוב לאזרחים!
בפתיחת הכנס נאמרה השרה להגנת הסביבה באותו הזמן תמר זנדברג, והוא הונחה על ידי פעילה שלנו, גילי. בכנס דיברה לונא, אקטיביסטית פלסטינית, על צדק אקלימי, אורי, פעילה במחאה דיברה על חרדה אקלימית והוצגו נתונים מזעזעים בעניין השפעת משבר האקלים על החיים שלנו. בכנס נכחו 11 חברי כנסת, פעילי סביבה, ובני נוער מתנועות שונות. בנוסף, דנו בכנס בקידום חוק נציבות הדורות הבאים והתבצעה החתמה על הצעת חוק בנושא, אשר הונחה על ידי חברת הכנסת גבי לסקי.
ביום ראשון אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה את הצעת חוק האקלים של המשרד להגנת הסביבה כהצעת חוק ממשלתית. הצעת החוק בנוסח הנוכחי שלה היא אינה מספקת, היא אינה כוללת יעדים לאנרגיות מתחדשות, היעדים שקיימים בה להפחתת פליטות עד 2030 הם נמוכים מהנדרש על פי המדע וישנו סעיף בחוק המאפשר לשנות גם את היעדים הנמוכים האלו.
אורי, פעילה במחאת הנוער למען האקלים שהיתה בהפגנה מספרת:
צעקנו והפגנו בזמן הוועדה, אך מהרגע שנודע לנו שהחוק אושר כהצעת חוק ממשלתית, והבנתי שעכשיו יהיה יותר קל להעביר אותו בנוסח הנוכחי והמסוכן שלו, אבל כבר לא צעקתי כי זה מה שעושים בהפגנה, צעקתי סיסמאות מתוך כאב. כמו שכל אחד היה צועק אם מישהו היה מעצבן ומתסכל אותו עד שהוא כבר לא יכול יותר. כי החוק הזה, הוא בסופו של דבר העתיד שלי, ואם הוא יהיה טוב אז יהיה לי עתיד בטוח אבל הנוסח הנוכחי לא מבטיח לי עתיד. יש עוד תקווה והמאבק במשבר האקלים לא נגמר, אפשר עוד לשפר את החוק בועדות הכנסת, בואו למאהל האקלים כדי באמת להשפיע ולשנות, כי זה רגע האמת להציל חיי אדם.
בפגישה דיברנו על חשיבות פעילות הנשיא בזירות שונות והמלצנו על דרכי פעולה שונות, דנו בדרכי פעילות משותפות, פעילות פורום האקלים הישראלי ועוד.
הרשו לנו להציג בפניכם.ן את המחדל הבא אשר חושף את פניה האמיתיות של הממשלה שלנו, הפנים שמתחת למסיכה..
אתמול, ב-10.4, היתה אמורה להתקיים ועידה בכנסת בה הממשלה תדון בדבר "חוק אקלים".
הרשו לנו להבהיר לכם.ן דבר אחד ויחיד - חוק האקלים במתכונת הנוכחית המבישה לא ישפר כלום.
במסגרת חוק זה, הממשלה רוצה להציב יעד של כ-27% פליטות גזי חממה עד 2030 - יעד ביניים נמוך ב-23% מהנדרש.
חוק האקלים כפי שרצו להעבירו בכנסת לא סתם יהווה דבר נייטרלי (אם כי בזוי) לחלוטין, אלא יעמוד בדרכנו לפעול לחקיקת חוק שאפתני באמת, שיוכל לחלץ אותנו מהמשבר.
אתמול ב-7 בבוקר, יצאנו בפעולת השכמה מחוץ לביתה של קארין אלהרר כדי לעזור לה "להתעורר" מהחלום ההזוי שבו היא נמצאת.
לעזור לה להבין ולראות מה קורה מסביבנו, מה שישפיע על הדור שלנו - המשבר שיוביל לקריסה עולמית ומולו היא נשארת עם עיניים עצומות.
המשכנו לכיוון הכנסת ומחינו שם בזמן הוועידה בה החוק היה אמור לעלות. בסוף הנושא כלל לא עלה לדיון מפאת חוסר זמן.
השרים.ות אמרו כי יצאו לדבר איתנו, אך הבטחותיהם.ן היו ריקות כמו חוק האקלים הנוכחיאנחנו גם ככה בדקה ה-90, אין לנו זמן לבזבז. אז איך ייתכן שמקבלי.ות ההחלטות לא מכירים.ות בכך ולא פועלים.ות בהתאם?!🔥
ביום שישי הזה, ה-25.3 כ-4 מליון א.נשים מרחבי העולם יצאו לרחובות במחאה על חוסר העשייה של הממשלה כדי לעצור את משבר האקלים, וכאן בישראל אלפי אנשים הגיעו לטיילת תל אביב, בדרישה מאוחדת לשינוי🔥
כבר שנים רבות שדור העתיד כולו ניצבים מול איום שממוטט בתים, שמטיל בצורות ומרעיב אנשים, ששורף ומכה בגלי חום וקור, שמציף, ששוטף ושמוחק את הכל. אלפי ילדים הופכים לפליטים, הפערים בחברה מתרחבים ומלחמות פורצות בגלל מחסור במשאבים. זה איום שגוזל כל סיכוי לחיות חיים בטוחים.
אך מקבלי ההחלטות, אלו שיש להם את הכוח והאחריות לפעול רק מחריפים את המשבר בידיעה שהם שמים את הביטחון של כולנו בסכנה. ולכן יצאנו למחות בדרישה לחוק אקלים צודק. חוק שיחייב את הפוליטיקאים ליישם פעולה אמיתית לעצירת המשבר בזמן!
בשישי האחרון הוכחנו שמאיתנו, אי אפשר להתעלם. הוכחנו שיש תקווה. הוכחנו, שוב, שלא נשתוק לנוכח הנתונים הקשים.
אנחנו דור קשה. קשה לנו לוותר. קשה לנו לעבור לסדר היום כאשר החיים שלנו עומדים בסימן שאלה. וזה עניין של זמן קריטי עד שנעצור משבר של דורות קדימה.
בפגישה דיברנו על התוכנית לחינוך אקלימי.
פגישה דיברנו על חוק האקלים, התחייבות ראש הממשלה בנט לאיפוס פליטות עד שנת 2050, ועל קידום אנרגיה מתחדשת.
פגישה עם סגן שרת החינוך לשעבר מאיר יצחק הלוי 10.3.22. בפגישה דיברנו על התוכנית לחינוך אקלימי.
אתמול קיימנו מחאה מול משרד החינוך בתל אביב בנושא הכנסת תוכנית לימודים על משבר האקלים לתוכנית הלימודים.
יאיר מצא, פעיל מהמחאה, מספר:
גם אני הפגנתי למען חינוך אקלימי מ-א' עד י"ב. הגיע הזמן שמשבר האקלים יהיה נושא שידברו עליו בכל מקום, כולל בבתי הספר!
שיעורים על משבר האקלים הם שיעורים על ההווה שלנו ועל העתיד שלנו והם הכרחיים לכל נער ונערה בישראל.
כשלא מלמדים אותנו על נושא כה חשוב, זאת יריקה בפנים של הנוער, כי משבר האקלים הולך להשפיע על העתיד שלנו בצורה דרסטית וחשוב שנהיה מודעים לכך.
גם לכם/ן חשוב חינוך על העתיד שלנו במערכת הלימודים?
זו ההזדמנות האחרונה שלנו להשפיע על עתיד החינוך האקלימי במערכת החינוך! בקרוב תתקיים פגישה של כמה גורמים ממשרד החינוך בנושא, וזה הזמן שלנו להשפיע.
בפגישה דיברנו על הפערים מול הבטחות הבחירות של יש עתיד אל מול הפעולה שלהם בפועל בענייני אנרגיה מתחדשת וחוק האקלים, וגם על ההשלכות הקשות של תעשיית הגז, והחישובים הלא-מדוייקים של משרדה בעניין פליטות מתאן מתעשיית הגז.
יובל ונעמי פעילות במחאה מספרות": אתמול בבוקר קיימנו פעולה משותפת עם @extinctionrebellionisrael ו@_climate_emergency_israel_ מול הכניסה לכנס ׳סביבה 2050׳.
הכנס מתרחש כל שנה והשנה הוא היה בדגש משבר האקלים. נשמע שמקבלי ההחלטות מתחילים להבין שאנחנו נמצאים בסכנה, נכון? אז זהו שבין השותפים לכנס נמצאו ״כיל״ ו״קבוצת בזן״ - שתיים מהחברות המזהמות ביותר בארץ!
בזמן שכנס הגרינווש האולטימטיבי התנהל, השתתפנו במיצג הקרח הנמס.
ככל שהזמן עבר, הקרח נמס והחבל התהדק על צווארינו.
המיצג נועד להעביר את המסר שככל שאנחנו מחכים, ההזדמנות לפעול ולגרום לשינוי הולכת ונעלמת.
אין לנו זמן לבזבז.
הפגנו וצעקנו את זעמנו על משרד האוצר שמסרב לאשר את הצעת המחליטים של המשרד להגנת הסביבה. הצעה זו, למעבר לכלכלה דלת פחמן היא פתיח לעתיד טוב יותר בשביל כולם. משרד האוצר והאנרגיה מתעסקים בכסף ובשיקולים לא ענייניים במקום בעתיד שלנו.
תומר גרטל שהפגין מספר : "משרד האוצר והאנרגיה רומסים לנו את הזכויות ואת העתיד, אנחנו לא נפסיק ולא נשתוק עד שיובטח לנו עתיד טוב ונקי יותר".
בבית המשפט העליון התקיים דיון על עתירה שהגישו ארגוני הסביבה שמתנגדים להסכם קצא"א (הסכם מסוכן שאליו גם אנחנו - בני ובנות נוער מכל הארץ מתנגדים/ות, מוזמנים/את להסתכל בפיד בשביל ללמוד יותר)
לפני הדיון בעתירה, משרד ראש הממשלה החליט לזרוק אחריות (ואיתה את העתיד שלנו). הוא החליט שלא לבטל את ההסכם המסוכן הזה ולהטיל את האחריות על המשרד להגנת הסביבה להתמודד אל מול קצא"א.
קיווינו וייחלנו לצדק...
ועל מנת להשיג אותו, החלטנו לפעול ולקיים מיצג מחאה - כי מי אם לא אנחנו ישמיע את הקול שלנו, של דור העתיד?🌏
כמו שניתן לראות בתמונה, אנו מגלמים במיצג את בעלי האינטרסים, את חברת קצא"א ואת ראש הממשלה שפשוט לא עושה.
אנחנו מקווים ומקוות שמקבלי ההחלטות בכל זאת ייקחו אחריות ויבינו שאי מימוש ההסכם - הוא לא ביטול ההסכם.
עד שההסכם יבוטל לחלוטין לא נשתוק ולא נפסיק לפעול.
בשעה טובה, היום זה קרה; בהפגנה שעשינו מול ביתו של יאיר לפיד הוא יצא לדבר איתנו, ואמר שהוא יפרסם התנגדות רשמית להסכם קצא"א.
לפיד הבטיח שההסכם יבוטל, ושהוא יעביר את המכתב שלנו לראש הממשלה נפתלי בנט. בנוסף הוא הבטיח לנו שיקבע איתנו פגישה ושהוא יפעל לחקיקת חוק אקלים עם יעדים שאפתניים‼️
בעוד יומיים המדינה ומשרד אמורים למסור לבג"צ את עמדתם הרשמית בנודע להסכם. יאיר לפיד, @idanroll , אנו מפצירים/ות בכם להתנגד.
כשמענו על כנס "משבר האנרגיה כאן. ועכשיו" בנושא עתיד משק האנרגיה של כלכליסט, שמחנו לרגע. אנחנו תמיד שמחים לשמוע על במות רציניות שמדברים בהן על משבר האקלים.
לצערנו, זה לא החזיק זמן רב מידי - כשקראנו את תוכנית הכנס, שבה משבר האקלים לא הוזכר כלל והופיעו רק ביטויים מעורפלים על "משבר אנרגיה" וגז 'טבעי'. התאכזבנו עוד יותר לראות את רשימת המארגנים והדוברים, שהורכבה מקבוצת בז"ן וחברת סונול הנמצאות ברשימת החברות המזהמות ביותר בישראל, ועוד אנשים ששמירה על העתיד שלנו היא לא ראשונה בסדר העדיפויות שלהם.
הבנו שאנחנו חייבים/ות לנקוט פעולה.
בבוקר הכנס הגענו פעילים ופעילות ממחאת הנוער למען האקלים, להפגין מחוץ לכנס מול שרת האנרגיה קארין אלהרר, שבחרה להגיע לכנס הזה במקום להגיע לפגישה שנקבעה עם מחאת הנוער למען האקלים.
בזמן שהפעילים בחוץ השמיעו את קולם, גם בפנים עשינו רעש. אלון נמליך, בן 18, קם מכיסאו ושאל את השרה: איך את יכולה להיות פה ולתמוך בכנס של בז"ן וסונול, במקום להגן על כדור הארץ והחיים שלי?
בתגובה, ענתה לו אלהרר:
עד שנגיע למצב שבו הכל יהיה ירוק, יש גם מקום לדלקים פוסיליים.
אלון הוצא מהאולם על ידי האבטחה כשמאחוריו היו קולות תמיכה מהקהל.
בנוסף, פעילה אקלימית נוספת דיברה עם אלהרר בדרכה החוצה, בה הפעילה הסבירה שכן יש דרכים למעבר מיידי לאנרגיות מתחדשות והוזמנה לפגישה יותר מעמיקה עם אלהרר לדון על הנושא.
לא נשתוק ונתעלם בזמן ששרת האנרגיה משתפת פעולה עם חברות ענק במאמצי גרין וואשינג וקידום אינטרסים.
עתיד הנוער תלוי באנרגיות מתחדשות, זאת עובדה.
כאן שוב ליה ועלמה, @lia.lev56 @alma.pomagrin ,כותבות לכם/ן היישר מוועידת האקלים הבינלאומית המתקיימת בימים אלו בגלזגו.
בזמן הכנסים, מתקיימות מחאות מחוץ למקום האירוע שפונות למקבלי ההחלטות שנמצאים בפנים.
לפני יומיים השתתפנו בפעולת מחאה של התנועה העולמית @fridaysforfuture , שהמסר שלה היה "עצרו את הבגידה האקלימית"
(End climate betrayal).
זה לא חדש שמשבר האקלים הוא משבר חברתי. הקהילות שהכי פגיעות למשבר האקלים הן אלו שהכי פחות גורמות לו. המון פעמים כשאנחנו מדברות על משבר האקלים והשלכותיו אנחנו חושבות על השנים הבאות, על העתיד. אך האמת היא שכבר היום אנשים מתים, אנשים נפגעים, אנשים חיים בפחד יום יומי מהשלכות המשבר.
והשנה, מקבלי ההחלטות התאספו לעוד כנס. אבל מה השתנה? כל מה שאנחנו מקבלות זה רק עוד מילים ריקות ואי נקיטת פעולה.
שמענו בפעולה בנות נוער שסיפרו על כך שהן חיות בפחד קיומי ממשבר האקלים, חרדה שהבית שלהן יוצף, שהבית שלהן יעלה בלהבות.
בשנת 2020 בלבד, 227 פעילים/ות סביבתיים/ות נרצחו על כך שהם נלחמו בשביל החיים שלהם. כי הם/ן השמיעו את קולם/ן.
לשמוע על כך מתסכל, מייאש וכואב. ואיפה מקבלי/ות ההחלטות? הגיע הזמן לעצור את הבגידה האקלימית. אי אפשר להמשיך עם הבטחות ריקות ומילים יפות. אנחנו צריכות מעשים, ועכשיו.
אנחנו קוראות לראש הממשלה @naftalibennett להמשיך בקידום חוק האקלים שיכלול יעדי ביניים כדי שנוכל לממש את איפוס הפליטות עליו הצהיר בכנס לפני מספר ימים.
כדי שזו לא תהיה עוד הצהרה ריקה.
מצעד האקלים- מעל 10,000 איש
זכינו לראות את הפירות שהניבה לנו העבודה הקשה שלנו בשבועות האחרונים - אלפי אנשים, צועדים למען שינוי מדיניות. קוראים למקבלי/ות ההחלטות לפעול, לשמוע על העתיד שלנו ושל הדורות הבאים.
מצעד האקלים הוא הוכחה לחשיבות שלנו, כיחידים וכקבוצה, במאבק במשבר האקלים.
תודה ל@green.course ושאר הארגונים על העבודה הקשה והתכנון❤🔥
ועדת האקלים של האו"ם בגלזגו ממש מעבר לפינה, וצריך למנף את ההשפעה של המצעד כדי להשפיע על מקבלי/ות ההחלטות.
אנחנו בדרך לשינוי. הכוח בידיים של כל אחד ואחת מאיתנו💚
בכנס נציגת המחאה דיברה על חוסר הפעולה הממשלתית מול משבר האקלים, ונכחו בו כ-15 נציגים מצוות ממשל.
ביום חמישי לפני שבוע, הפגנו כ-20 בני ובנות נוער מול ביתה של שרת האנרגיה קארין אלהרר. הגענו אל מתחת לביתה כי במשך חודשים השרה התעלמה מבקשותינו להיפגש איתה, דור העתיד, שיפגע בצורה הקשה ביותר מההחלטות שאותן היא מקבלת.
מיד כשהתחלנו להפגין, יצא אלינו מאבטח הבניין והזמין משטרה (מתוקף תפקידו). השוטרים שהגיעו לדבר איתנו דרשו שנזוז לתחתית הרחוב ואיימו עלינו במעצר, וכך עשינו.
הפגנו ליד בניין סמוך, אך כעבור כמה דקות הגיעו למטה שכנים כעוסים, והיה חשש לפגיעה בפעילים כאשר אחד מהם איים עלינו לעצור את ההפגנה. המשטרה שעמדה בהמשך הרחוב ולא התערבה, סירבה להגן על זכויות ההפגנה שלנו ועל המאבק של בני הנוער כיום על העתיד שלהם.
אחרי שהפסקנו את המחאה, החלטנו לנסות להתקשר אל השרה ולדבר איתה בטלפון. לאחר כמה נסיונות השרה ענתה, וכצפוי בשיחה היא תירצה את הפעולות ההרסניות של משרד האנרגיה שהיא עומדת בראשו.
בטלפון שרת האנרגיה קארין אלהרר הבטיחה להיפגש איתנו ולשמוע את עמדתנו. אנחנו מצפים/ות לפגישה ומקווים/ות שהשרה תקשיב לנו ותבין את המסר, ותפעל למעבר מהיר וצודק לאנרגיות מתחדשות, לצד הפסקת הפרוייקטים הפוסיליים עבור העתיד שלנו.
את משבר האקלים אי אפשר לטאטא מתחת לשטיח כפי שנעשה כבר שנים במערכת החינוך -
מדובר על העתיד של כל אחד ואחת מאיתנו!
המבוגרים צריכים להבין, שחשוב לנו ללמוד על העתיד שלנו, כמו שחשוב לנו ללמוד על העבר בשיעורי היסטוריה.
לכן אתמול שכבנו על הרצפה כמתים וצעקנו במגפון את האמת, שמקבלי ההחלטות מדחיקים/ות כבר שנים.
שרת החינוך יפעת שאשא ביטון הקשיבה לנו והבטיחה כי נקיים פגישה משותפת איתה בנושא. אנו מקווים/ות שאלו לא עוד הבטחות ריקות מצד נבחרי הציבור ושיחד נקדם צעדים אל עבר השינוי. אנחנו נושאים את עינינו להמשך שיתוף הפעולה, ומצפים/ות שבשנה הבאה כבר לא נצטרך להילחם על תוכנית חינוך אקלימית בבתי הספר.
עלמה פומגרין, בת 15 מתל אביב מספרת: "כתלמידים, לכל אחד יש משמעות שונה שהוא מעניק עבור היום הראשון לשנת הלימודים. עבורי יום זה לא מהווה ציפייה, התרגשות או חשש ועייפות מבית הספר. עבורי זה מהווה תזכורת מתמדת לשעון המתקתק של משבר האקלים. מזכיר לי שעברה עוד שנה שבה מקבלי ההחלטות נוקטים מדיניות של עצימת עיניים אל מול המציאות, עוד שנה של שריפות ענק, בצורות, שיטפונות וגלי חום.
אנחנו נמצאים/ות במצב חירום אקלימי ולכן אנחנו לא יכולים/ות להמשיך להתנהג כאילו הכל כרגיל. לכן אין לנו ברירה, אלא לשבות, ולפעול עבור עתידנו
בפגישה דיברנו על נושאים שונים, כגון החלטת ממשלה הנוגעת להפחתת פליטות, הצבת יעדי אנרגיה מתחדשת, פרויקטים פוסיליים וקצא"א, הכרזה על מצב חירום אקלימי וקידום תכנית לחינוך אקלימי.
משבר האקלים במחשבות שלנו ומלווה אותנו בכל מקום.
אך החודש נדהמנו מחדש מגודל המשבר.
נדהמנו לגלות שבתוך ארבעה שבועות בלבד, שיטפונות ענק הציפו את הודו, סין, אירופה, ארצות הברית, בנגלדש ואינדונזיה.
מאות אלפי א.נשים התעוררו יום אחד, ונאלצו להתמודד עם האיום הגדול ביותר שהאנושות אי פעם ניצבה מולו. הם.ן נאלצו להתמודד עם האובדן של יקיריהם.ן, עם ההרס עצום המימדים. הם.ן התעוררו יום אחד, כשכל מה שהם.ן הכירו אבד, מנסים.ות לאחוז בידוע והמוכר אך המציאות השתנתה כהרף עין.
זה שובר את ליבנו, מייאש ומתסכל אז החלטנו לזעוק, למחות ולומר את מה שעל ליבנו.
ביום חמישי 29.7 קיימנו מיצג מחאה שהמחיש את האסון - שכבנו כפני מתים.ות על הרצפה והדלקנו נרות נשמה לזכר ההרוגים.ות ברחבי העולם.
אנחנו נמשיך לפעול, עד שנבנה יחדיו מציאות צודקת. כי בסופו של דבר הכוח של הציבור חזק יותר מהכוח של נבחרי.ות הציבור.
אביב, פעילה בת 17 מאשקלון מספרת:
"ביום חמישי האחרון (17.6), התכנסנו מול בניין עריית אשקלון, פעילי ופעילות מחאת הנוער למען האקלים יחד עם הארגונים צלול, אנשי הים התיכון, מגמה ירוקה, המרד בהכחדה ועוד. התכנסנו בדרישה לעצור את התוכנית המסוכנת של חברת קצא"א: הסכם שנחתם עם איחוד האמירויות להעברת צינור נפט ישן מהאמירויות דרך אילת ואשקלון, והגדלת כמות מיכליות הנפט המגיעות למפרץ אילת. ההשלכות במצב של תקלה בצינור כזה מסוכנות מבחינה סביבתית, בריאותית וביטחונית לכל תושבי ותושבות מדינת ישראל, ולתושבי ותושבות אשקלון ואילת בפרט.
בעיה נוספת היא שחברת קצא"א בהסכמים שלה מחזקת את התלות שלנו בדלקים הפוסילים, בזמן שבמקומות רבים בעולם מתחיל להפסק השימוש בהם.
בתור תושבת ופעילה יחידה במחאת הנוער באשקלון, שחשה שהמודעות לנושא בעיר אינה מספקת, התרגשתי במיוחד לראות תושבות ותושבים בגילאים שונים מצטרפים.ות להפגנה בעניין ואכפתיות, ורוצים.ות לעזור ולהצטרף למאבק על הים והאוויר שלנו.
אם את.ה תושב.ת אשקלון ורוצה להצטרף למחאה, קדימה, זה הזמן! ורק ביחד נוכל להמשיך לדאוג לעתיד טוב יותר עבור כולנו!"
עלמה, פעילה בת 13 מירושלים מספרת:
"ביום שלישי האחרון (8.6), רגע לפני השבעת הממשלה החדשה, התכנסנו, פעילי ופעילות מחאת הנוער למען האקלים יחד עם מגמה ירוקה, שומרי הבית, אנשי הים התיכון, גרינפיס, המרד בהכחדה וצלול, כדי לקרוא לממשלה החדשה להפסיק את קידוחי הגז והנפט מהים על מנת לשמור על המגוון הביולוגי בים ועל העתיד של כולנו! להפגנה הגיע חבר הכנסת מוסי רז כדי לתמוך בפעילים/ות, ולאחר מכן נעמדנו מול הכנסת והתחלנו בקריאות מחאה.
אנחנו מקווים/ות שהממשלה הנכנסת תדאג לעצור את הקידוחים המתוכננים ותדאג לעתיד של כולנו."
שיתפנו פעולה יחד עם @teenaviv ועם "קיימות תל אביב יפו" כדי להוציא את האירוע המטורף הזה לפועל. למי שפספס/ה, קצת מהפעילויות שהיו ביריד:
דוכן הכנת שלטים וחידוש בגדים ♻️ עמדת הסבר על המחאה 📢, חידונים עם פרסים 💬, הרצאות של פעילות במחאה ושל הארגונים הסביבתיים (מגמה ירוקה, מרכז השל ועוד), קבוצת רובוטיקה שהציגה פתרונות טכנולוגים למשבר האקלים 🤖, מוזיקה טובה ובסוף גם מסיבה עם הדיג׳יי שתקלט על לוחות סולאריים ודיווש באופניים שמייצרים חשמל 🤯🌎
אנו מודים/ות לסיגל ויצמן אהרוני, לענת אהוד ולמרים דרמוני מעיריית תל אביב שבלעדיהן היריד לא היה קורה!
המדד מציג איזה מפלגות מבטיחות לפעול ופעלו הכי הרבה למען הסביבה. למדד נחשפו עשרות אלפי אנשים, והוא קיבל מספר אייטמים בתקשורת
לאחר חודשים של עבודה קשה, אתמול, ב-19.3,התקיימה מחאה בין-לאומית, ובארץ היו שני מוקדים בתל אביב ובאילת.
אנחנו לא יכולים/ות להסביר במילים את ההתרגשות והגאווה שלנו במעל 𝟮,𝟬𝟬𝟬 המפגינים והמפגינות שהגיעו!!!
תלמידים ותלמידות, מורים/ות, חברים/ות מכלל תנועות הנוער בארץ, תלמידי/ות מכינות, הורים, פעילי/ות סביבה ואזרחים/ות מודאגים/ות, כולם/ן הגיעו היום למלחמה על החיים שלנו.
אנחנו יודעים/ות ש"מלחמה על החיים שלנו" זה ניסוח דרמטי, אבל זו המציאות שלנו. אם לא נפתור את משבר האקלים, החיים שלנו יהיו בסכנה. כששכבנו על הרצפה במיצג ה-Die in כסמל למוות הרב שמשבר האקלים גורם ויגרום בעתיד, כל אחד מאיתנו ידע למה הוא נמצא בהפגנה הזאת, ולמה אין לנו ברירה אחרת אלא להאבק.
אנו מודים/ות לחברי/ות הכנסת שהגיעו להפגנה: אלכס קושניר, יוראי להב הרצנו, רם שפע, מיקי חיימוביץ' וניצן הורוביץ, ולראש עיריית אילת מאיר יצחק הלוי שהגיע. @_kushniralex @yorailahav @ramshefa @nitzanho @meireilat @mikihaimovich
אנו מודים/ות גם לעיריית תל אביב על העזרה, ותודה ענקית לארגונים הסביבתיים, ובמיוחד לארגון מגמה ירוקה שמלווה אותנו בכל צעד, וההפגנה הזו לא היתה יכולה לקרות בלעדיהם/ן. @telaviv.yafo @green.course
אנחנו, הנוער, בעלי/ות השפעה רבה יותר משנדמה לנו. כשמדובר בעתיד שלנו, לא נשב בשקט כשהאנושות ממשיכה להרוס את כדור הארץ ללא התחשבות בהשלכות של מעשיה.
2,000 מפגינים/ות צועקים לכם/ן: בוחרים.ות אקלים - בוחרים.ות חיים❗
בפאנל השתתפו חברי כנסת מ-5 מפלגות שונות המייצגים את כל הקשת הפוליטית.
בשבוע האחרון כולנו היינו עדות.ים לאסון הנפט המזעזע שפקד את החופים שלנו. זו בדיוק ההוכחה שאנחנו לא יכולות.ים להמשיך לתת לחברות הגז והנפט לקדוח בים שלנו ולהרוס לנו את העתיד.
ביום שלישי האחרון, 23.2.21, יצאנו יחד עם ארגון "מגמה ירוקה" להפגין מול בג"צ על האישור לקדוח גז ונפט באזור הפרעת פלמחים שניתן לחברת אנרג'יאן.
הפרעת הפלמחים הוא איזור מיוחד ומוכר ברמה העולמית, שבו אלמוגים נדירים וקסומים ביופיים בני אלפי שנים שבקושי מוכרים למדע, וחיות ים שנמצאות בסכנת הכחדה בגלל תעשיית הדייג. אלו שטחים שהוכרו כאזורים בעלי רגישות סביבתית גבוהה ביותר והמקום סומן בתוכנית המרחב הימי של מנהל התכנון כאזור המיועד לשימור. הנזק והפגיעה האקולוגית שייגרמו אם יקדחו במקום הזה הוא בלתי נתפס ולא הגיוני.
לכן המשרד להגנת הסביבה הגיש עתירה לבג"צ נגד האישור שניתן לאנרג'יאן. הגענו להראות נוכחות מחוץ לוועדה בנושא, בדרישה לבטל את האישור ולא לפגוע באזור המדהים הזה.
אם נמשיך ככה, דליפות נפט יהיו דבר שבשגרה ואסונות כאלה יקרו כל הזמן. בעידן משבר אקלים אי אפשר להמשיך לתת לטייקונים את הלגיטימציה והאישור לקדוח ולזהם את העולם שלנו, ובכך לסכן את העתיד שלנו! יחד נמנע את האסון הבא.
אנחנו אשמים באסון הזפת שקרה, בקרחון שניתק והביא לעשרות מתים בהודו.
אבל מה זה משנה? מה אכפת לנו שאנשים מתים בהודו? מה אכפת שהים שלנו מזדהם ונהרס?
כי כל עוד אנחנו מקבלים את הכסף שלנו, אנחנו מרוצים.
וכשאני אומר אנחנו, אני מתכוון למנורה מבטחים, שמשקיעה 5.8 מיליארד שקל בדלקים פוסילים מזהמים שגורמים לאסונות האלו.
אני נווה, בן 13 מימין אורד.
הפנסיה של ההורים שלי, שאמורה להביא להם כסף בטוח כל חודש, עושה את עבודתה, אבל תוך כדי שהיא נותנת גב כלכלי ובטוח לעתיד הקרוב של הוריי, היא הורסת את העתיד שלי ושל האחים שלי.
אפשר לתקן את זה, אפשר להשקיע באנרגיות מתחדשות! אפשר להסיט את ההשקעות עוד היום!
מנורה מבטחים, אתם הורסים את זכותי הבסיסית לחיים!
יש לכם דם על הידיים, ואם לא תפסיקו להשקיע בדלקים פוסיליים, כמות הדם הזאת רק תגדל. ואני אגלה לכם משהו - מתישהו, הדם הזה יהיה של הילדים שלכם.
יסמין, בת 15 מקריית טבעון ופעילה במחאה מספרת:
התושבים והתושבות בעיר שלי, טבעון, הם/ן מנפגעי/ות בז"ן. אני יודעת שיש לי סיכוי הרבה יותר גדול לחלות בסרטן או במחלות קשות אחרות מאשר לחבריי מהמחאה מתל אביב למשל. למה? כי יש טייקונים שמעדיפים את הרווח האישי שלהם על פני חיים של תושבי ותושבות האזור.
מעבר להריסת ההווה, למרבה הכעס, קבוצת בז"ן גם הורסת לכולנו את העתיד - פולטת גזי חממה שמגבירים את ההתחממות הגלובלית.
למרבה האבסורד, היום הוא יום הסרטן הבינלאומי. אתמול הגעתי יחד עם פעילים/ות מכל רחבי הארץ שמביעים/ות סולידריות אמיתית כלפי תושבי/ות מפרץ חיפה וכל תושבי/ות כדור הארץ ל-"צעדת הסרטן" - הפגנה שמגמה ירוקה אירגנו מול המשרדים שתוקעים את ההחלטה הכל כך מובנת מאליה - לסגור את מפעלי בז"ן. באותו הזמן התקיימה ישיבה של ועדת המנכ"לים שדנה בנושא.
אנחנו מצפים/ות שיעשו את המעשה הבסיסי המוסרי, למען תושבי ותושבות חיפה והקריות ולמען כולנו, שנפגעים/ות כבר עכשיו ממשבר האקלים.
אנחנו תולים/ות במקבלי ההחלטות את התקווה לעתיד.
ב15.1 מחינו מול ביתו של מנכ"ל משרד האנרגיה אודי אדירי. בגשם ובקור, בתופים ובחצוצרות דרשנו ממנו לדאוג לעתידנו ולהפסיק את ההתנגדות להצעת המחליטים של המשרד להגנת הסביבה לכלכלה דלת פחמן.
לבסוף הוא יצא לדבר איתנו מחוץ לביתו. דיברנו כשעתיים שלמות על המשרד ועל התנהלותו מול משבר האקלים. אנחנו רוצים להודות לאודי שיצא לדבר איתנו, ואף פתח פתח לשיתוף פעולה. אבל לא הייתה מצדו הקשבה אמיתית לקול הנוער הנלחם על חייו.
הגיעה השעה להפסיק לדבר ולהתחיל לפעול מיידית.
אנחנו דורשים/ות ממשרדי הממשלה לאשר מיידית את הצעת המחליטים לטובת עתיד טוב יותר בשביל כולנו.
המצב הנוכחי של הממשלה דומה לפרק בסדרת מתח.
גילה גמליאל והמשרד להגנת הסביבה נאבקים בנחישות לקדם את "הצעת המחליטים" - ניצוץ של תקווה ירוקה בתוך עשן של פחם ודלקים פוסיליים; בעוד משרד האוצר ומשרד האנרגיה נלחמים למחוץ את שאריות התקווה כדי שכסף ימשיך לזרום לכיסם ונפט ימשיך לזרום לים.
אנחנו, שליחי כל דורות העתיד, החלטנו להתערב בקרב המתמשך כדי להבטיח שההחלטה הנכונה תתקבל. אתמול, ב-6.1, קיימנו מיצג (פעם אחת מול הכנסת ומשרד האוצר ופעם שנייה מול משרד האנרגיה) שחשף לציבור את המצב המכריע בו אנו נמצאות/ים.
במיצג הקמנו בית קברות ובו שורות של מצבות עם הכתובת "לזכר דורות העתיד". לצד כל מצבה שכב/ה פעיל/ה דוממ/ת. לצד הקברים עמדו בראש מורם פעילות עם מסיכות של ישראל כץ ויובל שטייניץ, ידיהן שחורות מפחם.
עוד לא מאוחר מידי לקבל את ההחלטה הנכונה. משרד האוצר, משרד האנרגיה: ראו את פעולתנו כקריאה מהולה באזהרה. קריאה להבנת הסיכון הטמון בסירוב "הצעת המחליטים" ואזהרה מפני ההרס והחורבן הצפויים לכל האנושות אם חומת האדישות לא תיפרץ.
אחרי השתתפות בדיון בוועדת הכלכלה בנושא "מדיניות כלכלית להפחתת נזקי אקלים והגנה על הסביבה" בכאן 11
פתחנו את השנה האזרחית החדשה במחאה גדולה משותפת במוקד כרמיאל, ומחאות נוספות בירושלים, קריית אונו ותל אביב. אנו מצפים/ות לשנה מלאה במחאות, בה הממשלה תחליט החלטות למען עתידנו ותיישם את הפתרונות לעצירת משבר האקלים.
ביום ראשון, 27.12, קיימנו הפגנה מול משרדי האנרגיה בירושלים יחד עם המרד בהכחדה. ההפגנה הזאת הייתה הפגנה מסכמת לחודש דצמבר, הפגנה שסיכמה חודש של מיצגים, הפגנות ועוד פעולות שנועדו להפעיל לחץ על הממשלה לקראת סוף החודש - התאריך שבו הממשלה צפויה להציג את יעדיה המעודכנים להסכם פריז.
בנוסף להפגנה, פעילי המרד בהכחדה חסמו כבישים והתקיימו שני מיצגים: מיצג הבריגדות האדומות של המרד בהכחדה ומיצג המקוננות- מיצג בו פעילים.ות מהתנועה שלנו לבשו בגדים שחורים והתאבלו על המצב המתדרדר של כדור הארץ.
מטרת האירוע היה לתת דחיפה אחרונה לממשלה לחודש הזה, להזכיר להם למה כל כך חשוב להעלות את יעדי האנרגיה המתחדשת ולהיגמל מהדלקים המאובנים.
ההמלצה של המשרד להגנת הסביבה - 40% אנרגיה מתחדשת עד 2030, 95% עד 2040 - היא התחלה מעולה, ללא ספק צעד בכיוון הנכון, ולמרות זאת אנחנו דוחקים בממשלה להעלות את היעדים ל-50% עד 2030 ו-100% עד 2050. בסופו של דבר, מדובר בעתיד שלנו ושל כל הדורות הבאים; ואנחנו לא מוכנים להתפשר עליו.
ביום ראשון 20.12.20 הפגנו בכיכר הבימה ומול העירייה בבאר שבע, כ-200 בני ובנות נוער. הפגנו כדי לדרוש מהממשלה להעלות את היעדים שלה למעבר לאנרגיות מתחדשות, שכן בסוף החודש היה על הממשלה להגיש את יעדיה המעודכנים להסכם פריז.
בסך הכל הפגינו ברחבי הארץ כ-200 פעילים של מחאת הנוער למען האקלים. לפני ההפגנה הצגנו מגוון מיצגים:
מיצג בד - פרשנו בד גדול והזמנו עוברי אורח לבוא ולכתוב עליו מה הם מרגישים בנושא משבר האקלים, מיצג קברים, מיצג קבצנים שבו קבצנים/ות בדמות כדור הארץ הסתובבו מרופטים/ות ומוזנחים/ות וביקשו עזרה, מיצג פליטי אקלים ומיצג Die In, שבו פוליטיקאים התעלמו מהמתים/ות ולא הושיטו להם/ן הצלה.
ב 14/12 התקיים בכנסת דיון בוועדת הכספים בנושא עשרות הפרויקטים הפוסיליים המזהמים שמשרד האנרגיה מקדם בעלות של מליארדי שקלים, על חשבון השקעה באנרגיות מתחדשות.
במיצג היו פעילים עם מסיכות של: רה"מ בנימין נתניהו, שר האנרגיה יובל שטייניץ, ענקית האנרגיה שברון, חברת האנרגיה האמריקאית של גז נפט - נובל אנרג'י, בית הזיקוק לנפט במפרץ חיפה - קבוצת בז"ן, ותשתיות נפט ואנרגיה - תש"ן.
הפעילים ישבו מסביב לשולחן ערוך ובמרכזו עוגה עגולה של בצבעי כדורה''א. הפעילים פרסו את העוגה ואכלו אותה בזלזול, כדי להמחיש את כך שהדמויות שבמיצג - ועוד מנהיגים וחברות מזהמות רבות - גוזלים לנו את העתיד.
בשש וחצי בבוקר הגענו כ-20 פעילי/ות סביבה ממחאת הנוער למען האקלים, מגמה ירוקה והמרד בהכחדה לבית של יובל שטייניץ, שר האנרגיה הנוכחי, להשכים אותו. זו כבר הפעם השלישית שאנחנו מגיעים/ות, וכמו בכל פעם המשטרה והאבטחה התייחסו אלינו כאילו אנחנו מהווים סכנה, הזיזו אותנו מהמקום ושטייניץ לא יצא לדבר איתנו והתעלם מנוכחותנו.
עשינו רעש וקראנו לו להתעורר (תרתי משמע) ולהבין שלהכניס את שברון לישראל, לקדם צינורות גז לאירופה ולאילת, צינור נפט לאיחוד האמירויות, בניית תחנות כוח מונעות ע"י גז, ועוד ועוד תוכניות שמזהמות והורסות את הסביבה, הן פעולות הזויות ותלושות בזמן משבר אקלימי.
בשעות הבוקר יצאנו לרחובות בשביתת אקלים ראשונה מאז תחילת משבר הקורונה. המחאה שלנו בישראל פתחה את שבוע השביתות הבינלאומיות, בו יצאו עוד מליוני בני ובנות נוער לרחובות במדינות שונות.
בטבעון, בירושלים, בתל אביב, בבית שמש, בקריית אונו, באילת, בחיפה, בזכרון יעקב, בגבעתיים, ובכרמיאל דרשו ביחד כ-300 נערים ונערות, ילדים וילדות, מבוגרים ומבוגרות בפה אחד מהממשלה - הכריזי מצב חירום אקלימי! משבר האקלים הוא לא בדיחה ולא מיתוס. הפסיקי לשבת בחיבוק ידיים ולהתעלם משינויי האקלים לפני שיהיה מאוחר מדיי.
למחאה הגיעו בין השאר ח"כ מיקי חיימוביץ', ח"כ לשעבר יעל כהן-פארן והשופט בדימוס שלמה שהם.
בתאריך זה החלטנו לחבור למחאת ההורים למען האקלים, ולצאת יחדיו, הורים וילדים, לרחובות. הגענו לכיכר הבימה וקיימנו מיצג תיבת נוח, כי "כולנו בסירה אחת" בכל הנוגע למשבר האקלים.
למחאה הגיעו בין השאר ח"כ מיקי חיימוביץ', ח"כ לשעבר יעל כהן-פארן והשופט בדימוס שלמה שהם.
בליל הסילבסטר נוהגים רבים מבני הנוער לצאת לבלות. כדי להבהיר למקבלי ההחלטות שאנחנו נחושים בעמדתינו ושאנחנו מאמינים בדרכנו, החלטנו דווקא בזמן שחברינו לכיתה מבלים, לצאת ולהפגין. הגענו לירושלים והשמענו את קולינו.
כנס "cop25" הוא גוף קבלת ההחלטות העליון של האו"ם בנושא התמודדות ועצירת משבר האקלים ולעמידה ביעדים שהוצבו בנושא.
בכנס מיוצגות מדינות רבות כמו גם חברות נפט, דלק וחברות מזהמות רבות נוספות, אך קול הנוער אינו מיוצג. לכן, במשך כל תקופת הכנס יצאנו ברחבי הארץ לעשרות פעולות שונות בין השאר מול משרד החוץ הישראלי להעלאת המודעות על חשיבות הכנס ולהשמעת קול הנוער בנושא
המיצגים:
שולחן ללא אוכל בו הראנו לאנשים שאם נמשיך כך יגמר לנו האוכל עקב מידבור ובצורת, מיצג בדים בו הזמנו אנשים לכתוב ולצייר מה הם מרגישים בנוגע למשבר האקלים., מיצג die in בו נפלנו כולנו על הרצפה כמתים והמחשנו מה יקרה בעתיד אם לא נשנה את ההרגלים שלנו (רמז - מוות), מיצג שולחן חד פעמי בו נראה לאנשים עד כמה איבדנו שליטה על הצריכה שלנו, מיצג שעונים מעוררים בו חבשנו מסכות פוליטיקאים וישבנו סביב מלא שעונים מעוררים מצלצלים כדי להדגיש את ההתעלמות של בעלי ההשפעה, מיצג קבצנים בו הצגנו את נפגעי ופליטי משבר האקלים, וגם הראנו לכולם שהכדור שלנו זקוק לעזרה, מיצג קברים בו חשפנו את כל המוות והסכנה שיגיעו יחד עם משבר האקלים
בתאריך זה קיימנו צעדה בשדרות רוטשילד בשיתוף המרד בהכחדה ומגמה ירוקה. בסופה הגענו לכיכר הבימה וקיימנו מיצג על הבריכה. במחאה בארץ נכחו אלף מפגינים ובעולם הגיעו ל1,200,000
מחאת הנוער למען האקלים נבחרה בתור אחת הזוכות בפרס ע"ש נחמה ריבלין לקיימות (2019). הטקס היה כחלק מוועידת האקלים ה-4 בת"א, ובנוכחות נשיא המדינה ראובן ריבלין
במהלך הכנס הועברו 2 הרצאות על משבר האקלים ופעילויות לגיבוש הפעילים.
לאחר הכנס קיימנו מחאה מחוץ לאוניברסיטת תל אביב
ביום הזה עשרות פעילים מהמחאה שלנו העבירו הרצאות בבתי הספר שלהם על משבר האקלים ועל המחאה!
בערב התקיימה מחאה בכיכר הבימה בתל אביב והופעה של מוניקה סקס שהביאה איתה קהל יעד חדש וחשפה פעילים חדשים למחאה שלנו
החל מ-4.10.2019 הצטרפנו למגמה העולמית והתחלנו גם פה בישראל לשבות על בסיס שבועי. מאז, בכל יום שישי, יוצאים בני ובנות נוער לרחובות, למרכזי הערים ולבנייני העירייה בדרישה להפסיק את חוסר הפעולה כנגד משבר האקלים ולהוציא את ההדחקה כשיקול בקבלת ההחלטות
בתאריך זה התקיימה צעדת מחאה שהחלה בבית הכנסת הגדול באלנבי והסתיימה בכיכר הבימה. הצעדה אורגנה בשיתוף אירגונים רבים ונחלה הצלחה רבה עם מעל ל-2,000 משתתפים ומשתתפות בארץ ו-3,750,000 ברחבי העולם
בפעילות יום הבחירות השני של 2019 הכנו מיצג קלפי מדומה שבו המצביעים צריכים לבחור בין השפעות רבות של משבר האקלים (כגון גלי חום, הכחדה מסיבית, הפצת מחלות, משבר רעב..) לבין "עתיד - פתירת משבר האקלים".
עמדנו מחוץ לקלפיות ברחבי הארץ והסברנו לבעלי זכות ההצבעה שהיו בדרכם לקלפי את החשיבות של הצבעה למפלגה עם תכניות ירוקות והתחייבות לפעולה בנושא משבר האקלים
בתאריך זה שבתו בארץ בשישה מוקדים: חיפה, ת"א, סחנין, ירושלים, אילת ובאר שבע.
בסך הכל השתתפו 800 תלמידים ותלמידות בהפגנות ברחבי הארץ ומעל ל-4,000,000 ברחבי העולם
פתחנו את שנת הלימודים בשביתת מחאה בכיכר הבימה בת"א. למחאה הגיעו מאות בני נוער עם אמירה אחת ברורה - אי אפשר להמשיך "עסקים כרגיל" כשאנחנו בפתחו של משבר עולמי ענקי. יצאנו בקריאה למקבלי ההחלטות להתחיל להתייחס ברצינות הנדרשת לטיפול במשבר האקלים
במשך שבוע שלם תחזקנו מוקד מחאה מול שגרירות ברזיל בת"א, במחאה על התנהלות ממשלת ברזיל אל מול שריפות הענק שפקדו את יערות האמזונס. יער האמזונס מהווה בית למגוון ביולוגי ענק, אוגר כמות עצומה של פחמן דו חמצני, ומשמש כריאות הירוקות של כדור הארץ בזכות כמות החמצן הגדולה שהוא מספק. על אף הסכנה שבשריפת חלקים נרחבים מהיער, ממשלת ברזיל לא הראתה נכונות גדולה לעצור את השריפות
כנס הפעילים הראשון של מחאת הנוער למען האקלים!
לכנס הגיעו להרצות על משבר האקלים מרצים וארגוני סביבה רבים ושולבו בו פעילויות גיבוש לפעילים
במסגרת יום האוקיינוסים הבין לאומי, מחאת הנוער למען האקלים בשיתוף אירגונים רבים אירגנו ניקוי חופים בחוף הפירצה
מאות תלמידים שבתו מיום לימודים והגיעו לירושלים במטרה להפגין למען האקלים, צעדו מבית המשפט העליון עד למשכן הכנסת, במטרה להביע התרעמות על האדישות של הממשלה בנוגע למשבר האקלים. לצעדה הצטרפו בין השאר ח"כ מיקי חיימוביץ', ח"כ לשעבר יעל כהן-פארן, ח"כ דאז יעל גרמן ועוד רבים אחרים, וההפגנה זכתה לסיקור תקשורתי
בפעילות יום הבחירות תלינו בד ענק ליד שרונה תל אביב והזמנו את עוברי אורח ברחוב לכתוב את המחשבות שלהם על משבר האקלים. מעל 300 אנשים לקחו חלק בפעולה הזאת!
מצעד שהתקיים בתל אביב אורגן ע"י תנועות סביבתיות שונות, ביניהן מחאת הנוער למען האקלים. במחאה צעדו 5,000 אנשים, והגוש המרכזי במצעד היה של תלמידים. כ-2,500 תלמידים ותלמידות הגיעו למצעד, כמו גם פוליטיקאים רבים, ואנשי תקשורת, שצעדו בתל אביב במצעד הגדול ביותר שהתקיים בנושא בישראל אי פעם
יום מחאה ושביתה בינלאומי, במסגרתו שבתו 2,300,000 תלמידים מ-135 מדינות. בארץ התקיימו הפגנות בכ-13 מוקדים שונים, ביניהם ירושלים, סכנין ותל אביב. בסך הכל הפגינו כ-1,000 תלמידים ותלמידות ברחבי הארץ, באירוע הגדול הראשון של התנועה בישראל. להפגנה בת"א הגיעו ח"כ מיקי חיימוביץ' וח"כ דאז יעל כהן-פארן