מתכון לפנקייקים ונוטלה טבעוניים

איור: נעמה כץ

למה בעצם כדאי לבשל ולאכול טבעוני? מה כבר אפשר לאכול? זה לא פחות טעים? 
אז לא! זה ממש טעים ואפילו כדאי, זה טוב לבריאות שלנו ולסביבה. 

תעשיות החלב והביצים, כמו כן גם הבשר, מאוד מזהמות. 
למה? התרנגולות והפרות צריכות אוכל – צריך לגדל ולשנע אותו, מה שמזהם את האוויר בגזי חממה הנפלטים לאטמוספירה שלנו ומעצימים את ההתחממות הגלובלית. חוץ מזה, למה הפרות והתרנגולות צריכות לסבול בשביל המזון שלנו?
בנוסף, בשביל כל מוצרי החלב השונים נדרשים פסי ייצור שונים, מה שגורם לכך שעוד ועוד שטח נהרס למען מפעלים ונוצר עוד זיהום. את כל המוצרים הללו צריך להוביל לחנויות, מה שמוסיף אפילו עוד בעיות זיהום קשות לכדור הארץ. 
אל תדאגו, לעבור לטבעונות או להפחית צריכת מוצרים מן החי זה לא כל כך קשה כמו שזה נראה, וכדי שהתהליך יהיה מתוק, הכנו לכם.ן מתכון מעולה לפנקייקים ממש טעימים וממרח "נוטלה" טבעוני שתוכלו למרוח עליהם!!! 

מתכון פשוט לפנקייקים טבעוניים:

מה צריך?

  • כוס קמח
  • כפית שטוחה סודה לשתייה
  • כפית שטוחה אבקת אפייה
  • כוס חלב צמחי
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות שמן קנולה או שמן חמניות
  • כפית תמצית וניל

איך להכין?

נערבב את כל המרכיבים ככה טוב טוב בקערה גדולה.

נחמם מחבת עם מעט שמן על אש גבוהה (חשוב שהאש תהיה גבוהה כל הזמן!).

נמזוג חלק מהבלילה ליצירת פנקייק באיזה גודל שמתחשק.

כשמתחילות לבעבע בועות בפנקייק, נמתין עוד קצת ואז נהפוך אותו.

נמתין עד שהוא מקבל צבע יפה כזה וזהו – זה מוכן!

עכשיו אתם.ן בטח שואלים.ות את עצמכם.ן – עם מה אני אוכל את הפנקייק?!

הסירו דאגה מלבכם.ן, דאגנו לכם.ן גם למתכון של ממרח "נוטלה" טבעוני סוף הדרך 🙂

מתכון לממרח "נוטלה" טבעוני:

מה צריך?

  • 2 כוסות אגוזי לוז שלמים טבעיים
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 2.5 כפות סילאן או סירופ מייפל
  • ¼ כוס חלב צמחי
  • כפית תמצית וניל

איך להכין?

נתחיל בחימום תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

נפזר את אגוזי הלוז על תבנית ונאפה למשך 5 דקות, ננער קצת את התבנית כדי שהם יתהפכו ונחזיר לתנור לעוד 5־7 דק בערך, עד שהם מזהיבים קלות.

נוציא מהתנור וניתן להם לנוח קצת, בכל זאת הם עבדו קשה ומגיעה להם הפסקה 🙂

עכשיו כשזה התקרר, ניקח בכל פעם חופן אגוזים, ונשפשף בחוזקה בין הידיים עד שכמה שיותר מהקליפה יורדת. אפשר להעביר אותם מיד ליד כדי שהקליפות יפלו.

התכוננו – הגענו לחלק הרועש!

נניח את כל האגוזים הקלופים במעבד מזון ונטחן עד שנוצרת מעין חמאה רכה וסמיכה. זה יכול לקחת כמה דקות אז התאזרו בסבלנות 🙂

עכשיו נוסיף את כל שאר המרכיבים ונטחן עד שמתקבל ממרח חלק.

בואו נטעם- אם זה לא מספיק מתוק, אפשר להוסיף קצת סילאן או מייפל ולטעום שוב.
אם סמיך מידי- אפשר למזוג עוד קצת חלב צמחי עד שיתקבל המרקם המושלם.

ביוש, הלכנו לאכול 🙂

מוזמנים ומוזמנות לספר לנו בתגובות איך יצא לכם.ן!

5/5/21

על המחברות

עינת גרליץ, אלה קידר

עינת גרליץ- בת 17, מתל אביב. חניכה באיגי ופעילה במחאת הנוער למען האקלים, בעיקר בקשרי ממשל וקואליציית תנ"א. מאמינה שאם אנחנו לא ניצור את השינוי, אף אחד.ת לא יעשה את זה במקומנו:) 

אלה קידר– בת 14 ממשגב, פעילה במחאת הנוער למען האקלים וחניכה בחוגי סיירות. אוהבת לשמוע מוזיקה ולטייל בארץ.

 

Subscribe
Notify of
guest
1 תגובה
הישן ביותר
החדש ביותר המדורג ביותר
Inline Feedbacks
View all comments
תומר ג
תומר ג
2 שנים לפני

מדהים וטעים!