איך הקמתי מוקד?

המחאות השבועיות הן הפגנות המתקיימות כל שבוע ביום שישי, בכל רחבי העולם, ומכאן הגיע שם התנועה העולמית-  "fridays for future."

מעבר לעוצמה שיש בכך שאנחנו מפגינות כל שבוע, זו גם שביתה מהלימודים. ברוב העולם ביום שישי יש לימודים בבתי הספר והמחאות הן בבוקר, בזמן הלימודים, לכן הן גם מסמלות את הסיסמה שמביעה הגישה של המחאה שלנו והדור שלנו ככלל: "אם אין לעולם עתיד למה לי להיות תלמיד". זו היא שביתת נוער, והכוח והמשמעות של זה ענק, הרי רוב התלמידים לא רוצים להיכשל בלימודים ובכל זאת חיסור של יום לימודים, כל שבוע, זה לגמרי לא מובן מאליו ורק מדגיש עד כמה הפעילות מוכנות להקריב עבור המאבק.
בישראל יש כמה וכמה מוקדים, חלקם פעילים יותר, חלקם פחות. ביניהם: תל אביב, זכרון יעקב, חיפה, קרית אונו, בית שמש, אילת וטבעון.
את מוקד טבעון חברתי (אביה נועם) ואני פתחנו. תנו לי לספר לכם.ן איך הכל התחיל:

בתחילת ספטמבר 2019 הועברה אליי בקבוצה של כמה בנות ש"דואגות לאיכות הסביבה" הודעת שרשרת בזו הלשון (קופי פייסט):

عربية بالأسفل⏬
מחאת הנוער למען האקלים ממשיכה ובגדול!! 
תלמידות ותלמידים (גם אלו שסיימו ללמוד) ביום שישי ה20.9 אנו נמחה בכמה מוקדים ברחבי הארץ!
למה? כי לא ייתכן שבעת שמדינות רבות מכריזות על מצב חירום אקלימי אנחנו רק נרד למטה! אנחנו רוצים.ות להראות לכולם.ן שהנוער מתעורר ודורש עתיד בטוח ושהממשלה תתחיל לפעול בעניין ולעצור את פליטת גזי החממה כמה שיותר מהר! אנחנו פה כדי להבהיר שלא ממשיכים בעסקים כרגיל!💪🌏
איפה?
שלמה אבן גבירול 69,תל אביב יפו
כיכר מנחם בגין 1,באר שבע
חסן שוקרי 14,חיפה
כיכר ספרא 1,ירושלים
וגם מול עיריית סחנין

מתי? ביום שישי, במקום שנלך לבית הספר ללמוד, נשבות ונמחה כדי שכולם.ן יבינו שאי אפשר להמשיך בעסקים כרגיל כשאנחנו במצב חירום! בשעה 10:00 כל אחד יבוא למוקד שבקרוב אליו

  • מה צריך להביא
  • בקבוק מים! הולך להיות חם🔅
  • כובע וקרם הגנה כדאי וחשוב להביא!צעיפים🧣 וכיסוי לעיניים🕶 כדי להמחיש את איך שהממשלה בישראל מתעלמת מהמשבר האקלימי🙈

כל מי שמגיע צריך למלא את הטופס הבא:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScogbbLDw4lUXBkZ037I-tbwj6PGfio5a3aBGWzXvyv64pGxA/viewform?usp=sf_link

בתור ילדה שדואגת "למחזר", גרה באזור פגיעה מזיהום (טבעון קרובה למפרץ חיפה) ואוהבת שכתוב ברבים.ות וגם בערבית התלהבתי ובאתי, לפני שעוד הבנתי שמשבר האקלים זה הרבה, אבל הרבה יותר מזה.
ההפגנה הייתה מחאה שבועית בחיפה, גדולה במיוחד. במעגלים הסובבים אותי כולם ידעו על ההפגנה והיא אכן הייתה רבת משתתפים ומרשימה.
אחריה התחלתי לקרוא בצורה כמעט אובססיבית על משבר האקלים, נחשפתי לגודל העניין, וכך הצטרפתי לתנועה.
אביה (החברה שנסעה עימי לאותה ההפגנה) ואני החלטנו להקים מוקד מחאה כזה גם בטבעון, והתחלנו בהפגנה אחת. הפצנו בבתי הספר בטבעון ותלינו שלטים שהכנו מקרטון ברחבי הקריה. הגיעו כ 70 א.נשים! זה היה מדהים.מאז קיים מוקד טבעון. היו תקופות פחות פעילות ויותר פעילות, אך מסוף הסגר השני, חזרנו לשבות כל שישי, כחמש מפגינות קבועות.
השגרה הזאת, של "אה היום יום שישי אז יש הפגנה" תמיד מזכירה לי: משבר האקלים עדיין כאן גם אם היה לי שבוע עמוס וגם אם הראש שלי מלא בדברים אחרים ולא קשורים.
זה גם מזכיר לי שלא נעצור ולא נוותר כשהאיום הגדול ביותר על האנושות כבר בפתח. בכל שבוע אני גם רואה תמונות של מפגינים.ות מכל הארץ שמרגישים.ות כמוני וזה נותן הרבה מאוד תקווה.
אפשר להסתכל ולראות שמסביב לעולם, המדינות הכי מתקדמות במובן האקלימי הן מדינות בהן יש דרישה אזרחית ממקבלי ההחלטות לנקוט בצעדים הדרושים כדי לעצור ואף למנוע את משבר האקלים. כולי תקווה שגם פה המהלך הזה יקרה.

28/1/21

על המחברת

יסמין שטרן מרזר

פעילה במחאת הנוער מעל שנה, בת 15 מקרית טבעון. מתעניינת ועוסקת בפוליטיקה הישראלית ופעילות פרלמנטרית בכלל כחלק מצוות ממשל. אוהבת לשמוע מוזיקה.

Subscribe
Notify of
guest
2 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר המדורג ביותר
Inline Feedbacks
View all comments
טל
טל
3 שנים לפני

כתוב נהדר ומעורר השראה. בהצלחה!

עינת
עינת
2 שנים לפני

כל הכבוד!